Türk

Avukat Nusret Senem: Fethullah Gülen NATO’nun elemanı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Avukat Nusret Senem Radyo Sputnik‘te yayınlanan İsmet Özçelik’le Ankara Farkı programına konuk oldu. Programda FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölümünü ve FETÖ’nün çeşitli ülkelerdeki faaliyetlerini yorumlayan Senem, şunları söyledi:

‘FETÖ’nün merkezi NATO’

İlgili Makaleler

“Kontrgerilla ya da Gladyo NATO’nun CIA eliyle NATO üyesi ülkelerde örgütlediği yeraltı yapılanmasıdır. Fethullah Gülen o örgütün elemanı. Devlet içerisinde Gladyo olarak örgütleniyor ve hiçbir şekilde sızmadan vs. söz etmek çok yanlış. Devletin belli bir gizli yapılanması bunu devlet içerisinde örgütlüyor, koruyor, devletin başbakanlarını, hükümetlerini yönetebilecek, kontrol edebilecek bir konuma yerleştiriyor. Çeşitli ülkelerde Başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını bile ABD istihbarat örgütü eğitiyor ve devletlerin başına koyuyor.”

‘CIA FETÖ’ye para desteği verdi’

“Fetullah Gülen 1968’de Amerika’nın bizim içimizde, Türk ordusu içinde örgütlediği Kontrgerilla örgütü vardır, Gladyo örgütü. O örgütün bir elemanı. O örgüte eleman toplamada cemaat, tarikat önemli bir fonksiyon görüyor. Dini kullanarak çok önemli bir militan grubu yaratmış oldular. Ben bu kitapları hazırlarken çok uzun süre başka kaynakları da inceledim. Örneğin 2003 yılında MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun Fethullah’ın 25 milyar dolara hükmettiğini ifade etti. Sonra Fetullah’ın 2008’de ABD’de Green Kard’la ilgili yargılandığı davada Amerikan savcıları bir dava açtılar. O davada savcıların en önemli iddiası Amerika’nın istihbarat örgütü CIA’in Fethullah’ı parayla desteklediği şeklindeydi. O parayla destekleme olayının dünya çapında okullar kurmasında çok önemli bir rol oynadığını görüyoruz. Keza o dönemki incelemeler sırasında şunu tespit ettik; Fethullah’ın yurt dışındaki okullarındaki İngilizce öğretmenlerinin tamamı CIA ajanı. Özellikle Orta Asya’da. Bunu kedileri zaten açık açık söylüyorlar. Fethullahçılar hem Orta Asya ülkelerinde hem de dünyanın bütün ülkelerinde CIA adına çalışan istihbarat elemanları aynı zamanda.“

‘FETÖ konusunda ilk Rusya tavır aldı’

“Bu örgütle ilgili ilk uyanan ülke Rusya. Rusya bu okulları CIA’e hizmet ediyor, istihbarat elemanı olarak çalışıyorlar diye kapattı. Sonra Özbekistan kapattı bunların hepsini. Özbekistan’da darbe tezgâhladılar.”

‘FETÖ’yü İslami cemaat olarak algılamak yanlış’

“Fethullah Gülen’i İslami bir cemaat olarak algılamak çok yanlış. Orada İslamı kullanıyorlar ama islamı bildiği de yok Fethullah Gülen’in. İlkokul mezunu cahil bir adam yani. Ama şu bir gerçek; iyi bir demagog. Kontrgerillanın, CIA’in kullandığı iyi bir eleman, onun etrafına esaslı strateji bilen, psikolojik savaş bilen, örgütlenmeyi bilen adamlar yerleştirmişler o şekilde Türkiye çapında çok yaygın bir örgütlenme yaratmış.”

‘Kritik konumlara hile ile FETÖ’cüleri atadılar’

“Örneğin bizim o zaman emniyet genel müdürü olan bir isim bir gün Fethullahçıların Polis Akademisi’ndeki atamalarına ilişkin bir atakta bulunuyor. Bunların kura çekimlerine gidiyor ve izliyor. Bakıyor ki iki tane torba. Bir torbada Fethullahçı polislerin isimleri, bir torbada normal polislerin isimleri. Fethullahçı geldiği zaman onların torbasından en kritik yerlere atama için kuralar çekiliyor; diğer torbadansa sıradan polislerin karakol vs. gibi kritik olmayan yerlere kura çekiliyor. Böylesine müdahaleler vardı. Bütün sınavların, Harp Akademileri sınavlarının sorularını bile çalıp bunlara veriyorlar.”

‘Yurtdışındaki okullarda CIA ajanları görev yaptı’

“Bugün Fethullaçıların en yoğun bulundukları, okullar açtıkları ülke Amerika. Karargahları da bugün orada. Bu sadece bundan ibaret değil. Dünyanın 163 ülkesinde Fethullahçıların okulları, üniversiteleri var. Neden bu kadar yaygın? Paraları nereden buldular? Bugün baktığınız zaman 2003’e göre birkaç misli büyüdükleri anlaşılıyor. 50 milyar doların üzerinde bir paraya hükmediyorlar. Bu ülkelerde Amerika namına istihbarat topluyorlar. Afrika en yoğun oldukları bölgelerden birisi. Onun için Fethullahçı örgütün bugün çok büyük bir işlev gördüğünü düşünmek gerekir. Örgütün dağılması mümkün değil. Çünkü bir işlev görüyorlar.”

‘NATO FETÖ’cülere sahip çıkıyor, Türkiye NATO’dan çıkmalı’

“Türkiye NATO’dan çıkmalı. NATO Türkiye’nin düşmanı. Türkiye’deki bütün darbelerin arkasında NATO’nun olduğunu biliyoruz. En son 15 Temmuz FETÖ girişimi çok net olarak NATO eylemiydi. NATO’da, Avrupa’da olan FETÖ ile ilişkili olduğu bilinen 400 civarında Türk subaylarına darbeden sonra çağrı yapıldı ‘Türkiye’ye dönün’ diye. 200 küsürü Türkiye’ye dönmedi. Bu Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın resmi olarak kamuoyuna açıkladığı bilgidir. Düşünün Türkiye’de başka ülkelerdeki ateşelerin neredeyse yüzde 90’ı FETÖ’cülerden oluşuyor ve NATO karargahlarında görevli birçoğu. Biliyorsunuz Amerika’da NATO adına bulunan bir tümamiral darbe sırasında en önemli isimlerden biriydi. Darbeden bir ay önce İzmir Savcılığı’nın açmış olduğu soruşturmada da hakkında tutuklama kararı verilmişti. NATO şu anda onlara bütün gücüyle sahip çıkıyor.”

geredehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu